søndag den 18. september 2011

Gæt et sted!

Hvis dit gæt var på Grækenland, så har du ret. Kom hjem i nat fra den skønneste og særdeles tiltrængte ferie, fyldt op af sol, hav og dejlige indtryk. Vi har tilbragt en alt for kort uge på Rhodos, sammen med vores venner Britt og Torben. Øj, det har været en dejlig uge. Stedet var Avra Beach Resort ved Ixia på vestsiden af Rhodos. Her blæser der en mild vind hele tiden, som gør at man kan ånde. Og det har der været brug for. Fredag var temperaturen oppe på ca. 42 gr. men det var vist nok også rekord for årstiden. 7 skridt ned af en trappe, så svømmede man i pragtfuldt badevand. Meget salt, faktisk så salt at man næsten ikke kunne dykke, men rent og så klart at man kunne se sine fødder på bunden. Så lækkert var det, at vi ikke gad at gå i poolen.

Billedet her, er fra Akropolis ved Lindos. Det står måske ikke helt mål med det største Akopolis ved Athen, men det var absolut storslået og smukt beliggende.
Den hvide by Lindos, som er en af de ældste byer i Grækenland. Smuk og autentisk, med bitte små stejle stræder.
Et kloster fra det 5 - 6 årh. e. kr. Opført oven på et gammelt tempel dedikeret til gudinden Athene, som er fra 2 - 3 årh. f. kr.


Rundt om klosteret er man igang med at udgrave resterne af templet. Iøvrigt boede der stadig én munk på stedet. Vi så ikke ham, men hans hund var da hjemme.


Indsejlingen ved Rhodos havn. Grækerne mener at Kolossen fra Rhodos har stået her, men der er mange historikere som er uenige om hvor og hvordan han han har set ud. Én er dog sikkert, han har eksisteret og han var et af de 7 vidundere.

Smukke, men hurtige solnedgange. Det er ikke tusmørke i lang tid, som herhjemme.

Lige nu tusser jeg stadig rundt i min badekåbe. Udenfor regner det og huset er koldt. Tror at der skal gang i brændeovnen og helt sikkert i strikketøjet. Det har nemlig også holdt ferie.
God Søndag!

4 kommentarer:

 1. Det både lyder og ser helt vildt dejligt ud - det må lige være hvad sjæl og legme sukkede efter, oven på vores egen våde sommer.
  Tak for et lille lunt pust fra Rhodos her på en våd kold septemnberdag.
  Knus :o)

  SvarSlet
 2. Velkommen hjem igen.

  Det eneste jeg så på de skønne billeder var den "BLÅ HIMMEL" Nød du det nok for alle vi andre solhungrende danskere ? Sikker på du gjorde det :)

  Kh. Lis

  SvarSlet
 3. Velkommen hjem til det kolde nord. Vi er faldet for det græske for mange år siden, men har endnu aldrig været på Rhodos, men det skal vi opleve, og gerne inden alt for længe :-)

  SvarSlet
 4. Selv tak Helle.

  Du kan tro at jeg nød det Lis og jeg har samlet D-vitamin til lang tid.

  Rhodos er bestemt et besøg værd, faldt også for det græske Pia, bliver ikke sidste gang i det land.

  KH Nete

  SvarSlet