søndag den 31. juli 2011

Week-end på Fjorden.

Vejrudsigten var ellers ikke for god, men det var solskin i går, så selvom det blæste en "halv pelikan" så gled HOPE gennem bølgerne med kurs mod Langø. Der var nærmest ingen bølger, men en strid blæst fra nord sørgede da lige for at vi vippede godt og grundigt. I Langø var der havnefest, med pålidelighedssejlads, helstegt pattegris og stor fiskebuffet. Dejligt at møde en masse glade og forventnings(fulde):-D mennesker. Omkring midnat stoppede det hele dog ganske brat, da det begyndte at regne i lårtykke stråler.


Benny kan ikke lide når det vipper alt for meget, men det hjælper når han kan ha hovedet ude i den friske luft.

Øen Enehøje, som også bliver kaldt Peter Freuchens Ø. Han boede på øen fra 1926- 1940. Han opførte et lysthus som blev lavet af hvalkæber og det står endnu i ganske fin stand.
 Langø.


Idag var vejret heldigvis meget bedre at sejle i og vi sejlede lige et smut ind til Nakskov.

Vi sejlede forbi det gamle skibsværft, hvor der nu kun er denne gamle kran tilbage. Fra 1992 - 1996 arbejdede jeg der for et fima som hed BMS og var oppe i denne kran. Det var nemt nok at komme op, men det var knapt så sjovt da jeg skulle ned igen. Kranen kan løfte 100 tons og er ca 60 m. høj. Men udsigten var flot.
 Vi kom også forbi denne tomasters båd, som pludselig sank i sidste uge. Kun masterne stak op. Skipperen udsendte en appel gennem Folketidende, da han ikke havde råd til at på bjærget skibet og velvillige folk fra Nakskov gav ham en hånd med bjærgningen uden beregning. Der følger vist en hel del arbejde til skipper nu.

På billedet ses Danmarks næstlængste badebro ved Hestehovedet strand. 190 meter

Den smukke gamle Toldbod, som nu bl.a. rummer søfartmuseum.

Indsejlingen til Hestehovede Lystbådehavn.

Vel hjemme igen sidst på eftermiddagen, måtte jeg så igang med at pille friske fjordrejer som vi fik forærende af en fisker på Langø, lækkert sir jeg bare.2 kommentarer:

  1. Jeg har det nøjagtigt som Benny :-)
    For et par år siden tog vi Postbåden til Langø og gik tilbage til Nakskov. En rigtig dejlig tur

    SvarSlet
  2. Tak for rundturen :-)
    Det ser nu ud til at have været en skøn tur, men her bag skærmen kan jeg jo heller ikke mærke blæsten - som stakkels Benny ;-)

    SvarSlet